3 sfaturi simple pentru optimizarea SEO a unui site web
Invatati ce trebuie sa faceti pentru a va face vizibil site-ul dvs chiar daca nu sunteti un expert in optimizarea SEO a acestuia.
Am scris acest articol in urma numeroaselor e-mailuri primite in care sunt descrise dificultatile mari pe care le intampina proprietarii de site-uri, imediat dupa ce l-au construit. SEO inseamna Search Engine Optimizations – optimizarea pentru motoarele de cautare.
Fara optimizare SEO, site-ul pe care il detineti va fi ca si un fir de nisip pe plaja din Mamaia, in acest imens univers virtual, care se largeste si se dezvolta foarte rapid.
Mai jos sunt cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont:
Optimizarea Titlurilor Paginilor
Adaugarea titlurilor meta UNICE in fiecare pagina este primul si cel mai simplu lucru pe care va trebui sa il faceti pentru a da posibilitatea motoarelor de cautare sa stie despre ce este vorba pe pagina dvs si daca cuvintele cheie alese sunt in concordanta cu titlul si continutul paginii.
Orice expert SEO va va spune inca de la inceput ca trebuie sa gaseasca cuvintele cheie relevante pentru site-ul dvs. Acest lucru il puteti face chiar dvs. Daca profilul site-ului este unul aparte (specific), este probabil sa stiti aceste cuvinte cheie mai bine chiar decat un specialist.
Faceti cateva investigatii si gasiti cele mai relevante cuvinte cheie potrivite site-ului pe car eil conduceti. Exemplu, daca aveti un site care vinde parfumuri de firma originale, va veti focaliza pe cuvintele cheie: parfumuri, apa de parfum, firma, calitate, originale etc. Deasemenea, puteti trage cu coada ochiului la titlurile paginilor competitorilor. Dincolo de asta, eu m-as focaliza pe cuvinte cheie mai complete si mai lungi, de 3 sau 4 cuvinte, care sunt mai specifice si care convertesc mai bine.
Constructie “naturala” de link-uri externe (Link Building)
Fiecare posesor de site cred ca a auzit de link building, un lucru important ca site-uri externe sa aiba link-uri spre site-ul dvs. Cum sa faceti acest lucru, in ultimii ani s-a schimbat dramatic modul de construire a linkurilor externe, iar daca o faceti intr-um mod incorect este posibil sa faceti mai mult rau decat bine.
Algoritmii celor de la Google au fost modificati in asa fel incat sa depisteze link-urile “nenaturale” cum ar fi linkurile platite, linkurile din directoarele web gratuite etc. Acest lucru poate deveni complicat pentru un incepator in SEO, in principiu, linkurile pe care le veti aduna de-a lungul timpului trebuie sa nu fie stranse fortat. Acest lucru trebuie sa se produca de la sine, iar acest aspect tine foarte mult de cel mai important aspect: continutul original si unic al site-ului dvs.
Cateva idei pentru a construi linkuri naturale ar fi adaugarea de articole relevante si unice pe bloguri de acelasi profil cu site-ul dvs, socializare media (like-uri pe Facebook, Twitter, Google Plus etc) si asocierea cu alti bloggeri interesati de acelasi subiect ca si dvs. Traficul mare pe care il are un site web este datorat in principal continutului mare al acestuia, altfel, nu ar mai fi vizitat atat de des. Daca site-ul pe care il aveti devine interesant pentru alti webmasteri, sunt sanse destul de mari ca acestia sa doreasca sa vorbeasca despre site-ul dvs pe blogurile lor.
Fascinati prin continut (cel mai important lucru)
Dincolo de a scrie articole pe alte site-uri in vederea strangerii de linkuri naturale catre site, va trebui sa va focalizati atentia cel mai mult pe scrierea de continut pe site-ul dvs. Acum cativa ani, adaugarea de continut pe un site putea contine si multe lucruri inutile sau multe greseli gramaticale. Atata timp cat cuvintele cheie vizate erau aruncate prin continut, beneficiati oricum de un rang destul de bun in motoarele de cautare. Aceste vremuri s-au dus! In prezent, creatia de continut original este unul dintre cei mai importanti factori care sa va propulseze si sa va aduca succesul dorit.
De la grafice informative, la bloguri video pana la povesti motivationale, va trebui sa va implicati dvs in acestea. Scrieti despre lucruri care ii intereseaza pe oameni. Introduceti imagini care motiveaza. Faceti-va publicul sa rada, sa planga…faceti in asa fel incat cititorii sa se identifice cu experientele scrise.
Odata ce ati indeplinit aceste cerinte minime, veti putea vedea o crestere a traficului, un interes sporit pentru produsele sau serviciile pe care le oferiti, care se vor putea transforma in vanzari. Pe masura ce vanzarile dvs au inceput sa creasca, reinvestiti o parte din castiguri catre extinderea audientei si marirea traficului pe site. De la campanii PPC, marketing de afiliere, o fima de consultanta SEO, toate sunt optiuni recomandate.