Cât costă construcția și întreținerea unui site web online?

by / duminică, 23 noiembrie 2014 / Published in Blog

Dacă vă doriți un site web și încă aveți nelămuriri în privința costurilor de întreținere, sau ați fost indus în eroare de cineva, ați ajuns pe pagina potrivită unde sperăm că vă putem răspunde la aceste întrebări.
Încă de la început trebuie să stabilim costurile principale ale unui site.

Costurile universale de realizare și întreținere ale unui site,  indiferent de firma la care apelați să vi-l realizeze sau administreze sunt:

– Rezervarea numelui de domeniu dorit www.numele-dorit.com/ .ro etc. – un domeniu .com costă aproximativ 12 Euro/ An, iar un domeniu .ro costă în jur de 50 Euro, o singură plată (pe viață)

– Găzduirea web (hosting web) a site-ului pe un server – Prețuri de 2-3 Euro/ Lună – 24 -36 Euro/ An.

– Serviciul de construcție propriu zisa a site-ului (web design) – de la 100 Euro (o singura plată) și depinde de natura site-ului și de complexitatea acestuia.

În concluzie, prețul fix pe care-l veți plăti pentru  întretinerea site-ului (reinnoirea numelui de domeniu in cazul extensiilor .com, .net etc si serviciul de gazduire) va fi de aproximativ 40-70 Euro/ AN. Dacă nu aveți nevoie de modificări sau update la site, nu veți mai fi nevoit să platiți nimic în plus.

Costuri opționale și facultative:

– Costurile pentru efectuarea unor eventuale modificări, adăugiri, actualizări, module suplimentare etc. Aceste costuri sunt variabile și depind foarte mult de complexitatea lor. Spre exemplu, dacă doriți să adăugați o pagină nouă de o complexitate medie, veți fi nevoit să mai plătiți aproximativ 50 RON.

Dacă sunteți încă nelămurit în privința costurilor, vă rugăm să ne contactați iar noi vă vom răspunde cu cea mai mare plăcere și corectitudine.

Florin Mihaiu

SUS